پرورش گل و گیاه

۱۲ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

گیاه برگ انجیری

برگ انجیری یکی از گیاهان دکوراتیو با ظاهری متفاوت و خاص است که به دلیل فرم ظاهری برگها، در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. این گیاه دارای برگهای پهن با بریدگی های منظم است و در گونه های مختلف این شکاف ها طرحهای متفاوتی به خود می‌گیرند. در صورتی که شما هم از طرفداران این گیاه زیبا هستید در این مقاله همراه ما باشید تا با نگهداری گیاه برگ انجیری و انواع مختلف آن آشنا شوید.

معرفی و شرایط نگهداری برگ انجیری

معرفی گیاه برگ انجیری

برگ انجیری با نام علمی ” MONSTERA DELICIOSA ” گیاهی زیبا و پهن برگ، بومی جنگل های بارانی جنوب مکزیک و کلمبیا است و تنها بعضی گونه های آن در ایران یافت می‌شود. این گیاه بسیار مقاوم است و گزینه ای مناسب برای افراد مبتدی در زمینه گل و گیاه محسوب می‌شود . ارتفاع برگ انجیری در زادگاهش ممکن است حتی به 30 متر هم برسد. بر روی برگهای این گیاه شکاف و سوراخ هایی وجود دارد که از ابتدا بر رویشان بوده است و کاملا طبیعی اتفاق می‌افتد.

اما دلیل این شکاف ها چیست ؟! جالب است بدانید که این شکاف ها راهیست برای در امان ماندن گیاه از باران های سیل آسا و بادهای شدید زادگاهش و در صورت نبود این بریدگی ها باد و باران امکان رد شدن از برگ را ندارند و در نتیجه سبب شکستگی آن خواهند شد.

برگ های این گیاه غیر سمی است اما میوه‌ی آن که به ندرت در جایی به جز زادگاهش یافت می‌شود، حاوی اسید oxalic  بوده و برای انسان و حیوانات خانگی سمی است. در صورت خورده شدن میوه آن ممکن است دچار تورم ، تاول و گرفتگی صدا شوید. با وجود گلدار بودن برگ انجیری اکثر افراد به خاطر برگهای زیبایی که دارد آن را در خانه نگه می‌دارند و می‌تواند یک زیبایی منحصر به فرد به خانه ی شما اضافه کند. این گیاه ریشه های بلند و طولانی دارد که شبیه به مار است و در فارسی زمان قدیم به آن ” اژبن ( اژ = مار + بن = ریشه ، اشاره به ریشه های مار مانند) ” می‌گفتند.

معرفی و شرایط نگهداری برگ انجیری

با شرایط نگهداری برگ انجیری آشنا شوید

گیاه برگ انجیری به دلیل خلقتش در مناطق گرمسیری، برای رشد به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارد و نسبت به تغییرات دمایی حساسیت زیادی از خود نشان نمی‌دهد. اما برای سبز ماندن و رشد برگهای جدید و زیبا، شرایط ایده آل دیگری نیز باید برای گیاه فراهم شود که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم :

نور مناسب :

با توجه به زادگاه گرمسیری این گیاه و سایه اندازی درختان بلند برروی آن ، نور غیر مستقیم و نیم سایه را ترجیح می‌دهد. از قرار دادن این گیاه در مقابل اشعه‌ی مستقیم خورشید خودداری کنید چرا که نور شدید برگهایش را می‌سوزاند. در کنار پنجره  نور گیر بهترین شرایط را خواهد داشت و در صورت دریافت نور کم، برگها بی‌رنگ شده و بریدگی های روی خود را از دست می‌دهند.

آبیاری :

تنها حساسیت برگ انجیری نسبت به آبیاری زیاد است و حتما باید در فاصله‌ی بین دو آبیاری 2 الی 3 سانتی متر از خاک خشک شده باشد و سپس اقدام به آبیاری مجدد کنید. در روزهای گرم تابستان تعداد دفعات آبیاری را افزایش دهید و در صورت گرمای شدید هوا بهتر است از راههای افزایش رطوبت هوا مانند غبار پاشی، ساخت جزیره و یا قرار دادن آب در کنار گیاه کمک بگیرید و رطوبت گیاه را تامین کنید تا دچار خشکی برگ نشود.

نگهداری برگ انجیری

دما :

برگ انجیری نسبت به تغییرات دمایی حساس نیست و بازه دمایی بین 18 تا 27 درجه برای آن ایده آل است. اما دمای کمتر از 13 و بیشتر از 30 درجه سانتی گراد برای آن مطلوب نیست و حتما در دماهای بالاتر از 30 درجه باید غبارپاشی شود.

رطوبت :

همانطور که گفته شده، افزایش رطوبت برای گیاهان راههای مختلفی دارد اما بهترین راه ایجاد رطوبت برای برگ انجیری ساخت جزیره است. برای ساخت جزیره زیر گلدانی گیاه را پر از سنگریزه و آب کنید و گلدان را روی سنگها قرار دهید به طوری که انتهای آن با آب در تماس نباشد. از طریق تبخیر آب داخل جزیره و بالا رفتن آن از سورخهای زهکشی گلدان، رطوبت گیاه تامین می‌شود.

در روزهای بسیار گرم می‌توانید برگها را غبار پاشی کنید تا رطوبت مستقیما به گیاه اضافه شود. برای غبار پاشی ترجیحا از آب تصفیه شده و یا آب جوشیده‌ی سرد شده استفاده کنید تا نوک برگها دچار سوختگی نشوند.

کوددهی :

این گیاه به کوددهی زیادی نیاز ندارد و تنها در فصل رشد از کوددهای مناسب آن استفاده کنید. از دادن همزمان دو کود به گیاه خودداری کنید و حداقل 2 هفته بین آنها فاصله بیاندازید.

خاک مناسب :

استفاده از خاک سبک و آماده کاشت یا کمپوست بهترین خاک است. دقت کنید که خاک برگ انجیری باید زهکشی بالایی داشته باشد تا رطوبت اضافه را به خوبی از خود عبور دهد.

تعویض گلدان :

چند عامل وجود دارد که به شما نشان می‌دهد گیاهتان به گلدان بزرگتری نیاز دارد :

  • بیحال بودن برگها در صورت مناسب بودن همه ی شرایط
  • بیرون زدن ریشه ها از گلدان
  • زردن شدن برگها درصورت بررسی و نبود مشکلات دیگر

درصورت مشاهده ی این عوامل بهتر است که گلدان را با یک سایز بزرگتر تعویض کنید. به طور معمول هر 1 یا 2 سال یکبار نیاز به تعویض گلدان برگ انجیری وجود دارد.

شرایط نگهداری برگ انجیری

آیا می‌توان برگ انجیری را در آب نگهداری کرد ؟!

قلمه برگ انجیری را تا مدت زمان محدودی می‌توان در آب نگهداری کرد اما در نهایت برای داشتن رشد زیاد باید آن را به خاک منتقل کرد. برگ انجیری گیاه آبزی نیست و نگهداری آن در آب، این گیاه را مجبور می‌کند تا خود را با شرایط موجود سازگار کند و همین امر باعث می‌شود که تا مدت ها بتواند در آب زنده بماند و رشد کند.

پس از انتقال قلمه برگ انجیری به آب، در صورتی که مکان نگهداری آن نور خوبی داشته باشد، پس از گذشت چند هفته گیاه شروع به رشد برگهای جدید می‌کند. از آنجایی که نگهداری برگ انجیری در آب تنها یکی از نیازهای آن را برآورده می‌کند، بنابراین گیاه زیاد بزرگ نمی‌شود و برگهای آن کوچکتر از حد معمول خواهند بود. با این وجود نگهداری برگ انجیری در آب و دیدن ریشه های بزرگ آن در گلدان شیشه ای بسیار لذت بخش است و یک المان مدرن برای دکوراسیون خانه محسوب می‌شود. همچنین نگهداری برگ انجیری در آب، حمله آفات و حشرات، آلودگیهای خاک، مشکلات آبیاری بیش از حد و … را نیز کاهش می‌دهد.

شرایط نگهداری برگ انجیری در آب

آب مورد نیاز :

PH آب مورد نیاز برای رشد برگ انجیری نباید پایین باشد تا گیاه بتواند مواد مغذی مورد نیازش را از آن تامین کند. حداقل یکبار در هفته و حداکثر 2 تا 3 روز یکبار آب برگ انجیری را تعویض کنید. تعویض آب اغلب به اطمینان از وجود اکسیژن کافی در آب برای “تنفس” گیاهان کمک می‌کند. در گیاهان گلدانی، فضای کافی برای گردش اکسیژن در خاک وجود دارد، اما زمانی که گیاه فقط در آب باشد، اکسیژن به مرور زمان کاهش می‌یابد.

نور :

برگ انجیری در آب نیز مانند نوع خاکی به نور غیر مستقیم زیاد تا متوسط نیاز دارد و می‌توانید آن را در نیم سایه نیز قرار دهید.

تمیز کردن ریشه ها :

همزمان با تعویض آب، بهترین زمان برای این است که ریشه های گیاه خود را بررسی کنید و از سالم بودن آن مطمئن شوید. ریشه های لزج، نرم و سیاه را جدا کنید و تنها ریشه های سالم را نگه دارید.

برگ انجیری در آب

محبوبترین انواع برگ انجیری و شرایط نگهداری هرکدام

1. برگ انجیری Monstera Deliciosa

برگ انجیری دلیکیوسا محبوبترین و رایج ترین گونه آپارتمانی برگ انجیری است که در طبیعت تا 20 متر رشد می‌کند و بلند می‌شود. برگهای بزرگ و براق و سبز رنگش می‌توانند تا 90 سانتی متر طول و 75 سانتی متر عرض داشته باشند. روی برگهای بالغ، سوراخ یا شکافهایی دارد که به آن فنستراسیون می‌گویند و در این گونه، شکافها تا لبه برگ امتداد دارند.

نگهداری :

اگر می‌خواهید یک برگ انجیری غول پیکر همراه با گلدهی داشته باشید، باید بدانید که با نگهداری از آن در فضای آپارتمان این اتفاق نمی‌افتد. اندازه این گونه بسیار بزرگ است و برای رشد عمودی به یک قیم خزه ای نیاز دارد. نور روشن غیر مستقیم را دوست دارد و مستعد پوسیدگی ریشه است. بنابراین از آبیاری زیاد خودداری کنید و حتما از خاک سبک با زهکشی بالا و گلدان دارای زهکش استفاده کنید.

. برگ انجیری Monstera Borsigiana

این نوع برگ انجیری تنها به یک قیم خزه ای یا چوبی نیاز دارد تا رشد عمودی خود را مانند یک نردبان ادامه دهد.ساقه این برگ انجیری نازک تر از گونه های دیگر است و به همین دلیل برای رشد به یک نگهدارنده وابسته است.

نگهداری :

نگهداری این گونه بسیار شبیه به برگ انجیری Deliciosa است. نور روشن غیر مستقیم و آبیاری بعد از خشک شدن خاک از نیازهای این گیاه است. توجه داشته باشید که در فصل رشد به هرس نیاز دارد.

3. برگ انجیری Monstera Adansonii

برگ انجیری آدانسونی دارای برگهای کوچکتری نسبت به گونه های دیگر است و شکافهای روی برگ آن بسته است. این گونه می‌تواند در زادگاهش تا 4 متر قد بکشد اما برگهای کوچکش ( تقریبا به اندازه کف دست ) باعث می‌شود که به طور کلی جثه کوچکی داشته باشد.

نگهداری :

این گونه برگ انجیری به آبیاری زیاد حساس است و بعد از خشک شدن خاک آن را آبیاری کنید. نور روشن غیر مستقیم، خاک سبک با زهکشی بالا و گلدان دارای سوراخ زهکشی از نیازمندیهای برگ انجیری آدانسونی است.

 

4. برگ انجیری Monstera Obliqua

یکی از کمیاب ترین گونه های برگ انجیری با شباهت بسیار زیاد به گونه آدانسونی است اما در اصل برگهای این گونه بیشترین سوراخ را در بین برگ انجیری ها دارند و شبیه به یک توری رشد می‌کنند. تفاوت دیگر در ضخامت برگهاست و آدانسونی برگهای ضخیم تری نسبت به این گونه دارد.

نگهداری :

برای جلوگیری از ریزش برگها باید رطوبت دائمی بالای 80 درصد برای آن فراهم باشد و بدون رطوبت کافی، برگ های آن زرد و چروکیده شده و می ریزند. نور مستقیم کم و غیر مستقیم زیاد را می‌پسندد و به خاکی سبک با زهکشی بالا نیاز دارد. این گیاه به دلیل نداشتن سطح برگ زیاد، در تولید کلروفیل دچار مشکل می‌شود و به همین دلیل رشد کندی دارد.

منبع: ایران درخت

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰

گل زیبای آنتوریوم را چگونه پرورش دهیم + عکس

علاقه به طبیعت در وجود همه ما نهادینه شده است و همه ما به دنبال زیبایی هایی هستیم که خداوند خلق کرده است. به همین دلیل است که بسیاری از ما ترجیح می دهیم در خانه های خود از گیاهان و گل های زیبا مراقبت کنیم.

اگر به دنبال گیاه و یا گلی هستید که در گلخانه خود برای مدت زمان بسیار طولانی نگهداری کنید گل زیبای آنتوریوم بهترین گزینه برای شماست. این گل زیبا و محبوب به دلیل ریشه های ضخیمی که دارد مقاومت بسیار زیادی دارد.

روش های پرورش گل آنتوریوم

گیاه دائمی گلخانه ای است با ریشه های ضخیم و گوشتی و برگهایی که در انواع اشکال مختلف و بسیار متنوع دیده میشود.گلهای ان خوشه ای و پیچیده شده در یک براکته بزرگ قلبی شکل رنگین میباشد.دو رقم از این گل شناخته شده:۱/شزریانوم ۲/اندرنوم.

این گیاه به خاطر گلهای بادوام و زیبایش که غالبا دارای دمگل بسیار بلند است در گلخانه کشت و کار میشود.بسیاری از گونه ها در فصل پاییز و زمستان گل میدهد و در بازار گا بهای ان زیاد استوبراکته ها به رنگهای صورتی قرمز و زرد دیده میشود.

تکثیر انتوریوم از طریق کاشت بذر امکانپذیر است.بذر آن در محیطی با حرارت ۲۲ درجه سانتی گراد و در مدتی بین ۵ تا ۷ هفته سبز میکند.کاشت بذر در تورب نتیجه خوبی داده است.طرز تکثیر معمولی ان از طریق تقسیم بوته است.

پرورش گل آنتوریوم

مراقبت و پرورش گل آنتوریوم

در اطراف یک بوته انتوریوم ده ها پاجوش رشد میکند که با بیرون اوردن بوته از خاک به اسانی پاجوش ها جدا میشوند.این گیاه در تورب بسیار خوب رشد ونمو میکند.همچنین در مخاوطی از ۵۰٪تورب ۵۰٪ماسه و یا ۵۰٪ خاک برگ پوسیده و ۵۰ ٪ ماسه میتوانیم انتوریوم بکاریم.به نور ملایم محیط گرم خاک مرطوب احتیاج دارد.در ماه های بهار و تابستان باید شیشه های گلخانه را پوشاند. نگهداری گل آنتوریوم زیرا گیاه به نور مستقیم افتاب نیازی ندارد.همواره باید انها را در گلخانه گرم و مرطوب کشت و کار کرد.به دلیل مقاومت این گیاه به سایه میتوان انرا در منازل پرورش داد. به اب سنگین و سرما بسیار حساس است در زمستان۸-۶ هفته استراحت دارد بنابراین به ابیاری کمی نیاز دارد.

پرورش گل آنتوریوم

روش های مراقبت و پرورش گل آنتوریوم

مراقبت:خاک کمی اسیدی رطوبت زیاد ابیاری زیاد حرارت زیاد نور متوسط. خاک:خاک گلدان تورب با کمی ماسه.کود دوگرم در لیتر.

بد نیست بدانید بیماری ها ، آفات و درمان گل آنتوریوم :

در صورتی که گلدان شما برگهای جدید ریز و رنگ پریده ای می دهد و گلهای آن ظاهر نمی شود. تغذیه مصنوعی را شروع کنید چون ظاهرا خاک گلدان خیلی فقیر است. و اگر فقط با ظاهر نشدن گلها روبه رو شدید، نور محیط رشد گیاه مناسب و کافی نیست، پس آن را به محل پرنورتر اما دور از اشعه مستقیم آفتاب منتقل کنید. این عارضه ممکن است مربوط به آبیاری زیاد از اندازه هم باشد.

نحوه پرورش گل آنتوریوم

در زمستان هفته ای ۱ بار آبیاری کافی است. برگهاس خیلی پر پشت اما بدون گل بیانگر غنی بودن زیاده از حد خاک می باشد. و باید در زمستان خاک گلدان را تعویض و تعدیل کرد حمله قارچ به این گیاه لکه های قهوها ی روی برگ ها تشکیل می دهد و باید با محلول قارچکش نفوذی سمپاشی صورت گیردو برگهای خیلی صدمه دیده، حذف شوند.

اگر در زمستان هوا خیلی سرد و مرطوب باشد برگها زرد شده و به سمت پایین ، می پیچد بنابراین باید گلدان را به محل گرمتری منتقل نمود و آبیاری را کمتر کرد در صورتی که برگهای سبز می پیچد هوا سرد و خشک است. برگهای سیاه شده در نتیجه سرمای زیاد، ایجاد می شوند و برگهای نازک ، کم آب و زرد رنگ معرف گیاه تشنه می باشد. اگر زخمهای سفید پنبه ای در زیر برگ و قاعده آن تشکیل شوند.

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰

تکثیر-قنسول

گل کریسمس از گل‌های زیبای فصل زمستان است و در شرایطی تولید گل می‌کند که ساعات روز از ساعات شب کوتاه‌تر باشد. آبیاری دوبار در هفته، نور غیر مستقیم با تعداد ساعت کم و دمای بین 15 تا 24 درجه سانتیگراد از شرایط نگهداری گل کریسکمس است.

گل کریسمس و شرایط نگهداری از آن

گل کریسمس از گل‌های زیبای فصل زمستان است و در شرایطی تولید گل می‌کند که ساعات روز از ساعات شب کوتاه‌تر باشد. آبیاری دوبار در هفته، نور غیر مستقیم با تعداد ساعت کم و دمای بین 15 تا 24 درجه سانتیگراد از شرایط نگهداری گل کریسکمس است.
 با رسیدن سرما، گل‌فروشی‌ها پر می‌شود از گل‌های فصل زمستان که در بین آن‌ها گل کریسمس به دلیل داشتن برگ‌هایی قرمز رنگ، توجه علاقه‌مندان به گل و گیاه را بیش از گل‌های دیگر به خود جلب می‌کند. در این مقاله شما را با شرایط نگهداری گل کریسمس در منزل و روش‌های ازدیاد این گیاه آشنا می‌کنیم.
شرایط نگهداری گل کریسمس
نگهداری از این گل به آسانی در محیط آپارتمان امکان‌پذیر است. شرایط محیطی مورد نیاز این گیاه به شرح زیر است:
نور
گل کریسمس به نور زیاد، ولی با تعداد ساعات کم نیاز دارد. این شرایط به طور طبیعی در فصل پاییز و زمستان ایجاد می‌شود، ولی با توجه به اینکه پس از انتقال گیاه از گلخانه به آپارتمان، چراغ‌ها تا پاسی از شب روشن هستند، در فرایند رشد گیاه اختلال ایجاد نموده و یکی از مشکلات رایج پس از خرید این گیاه برای افراد، ریختن و زرد شدن برگ‌ها است؛ بنابراین توصیه می‌کنیم با غروب خورشید گل را به محلی تاریک از خانه منتقل کنید یا روی آن را با پلاستیک مشکی بپوشانید و برای تهویه، چند سوراخ روی پلاستیک بزنید.

آبیاری
گل کریسمس گیاهی رطوبت پسند است و به آبیاری ۲ تا ۳ بار در هفته نیاز دارد. بهترین زمان آبیاری گیاه، هنگامی است که خاک گلدان نیمه مرطوب است. در هربار آبیاری بهتر است آنقدر آب دهید تا آب اضافی از زهکش کف گلدان خارج شود.
مطمئن باشید که گلدان از زهکش مناسب برخوردار است زیر آب‌ماندگی باعث پوسیده شدن ریشه و از بین رفتن گیاهتان خواهد شد. همچنین برای آبیاری گیاه از آب بدون کلر استفاده کنید و توجه داشته باشید هنگام آبیاری، آب به شاخه و برگ‌های گیاه نرسد، زیرا باعث ایجاد لکه‌های سفید بر روی برگ می‌شود.
دما
بهترین دما برای نگهداری این گیاه دما بین ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است. دما‌های کمتر یا بیشتر از این مقدار به سرعت باعث از بین رفتن این گل خواهد شد.
خاک
ترکیبی از پیت ماس + پرلایت و یا خاک برگ + کوکوپیت، بهترین خاک برای این گل است. مهمترین نکته در خاک گلدان این گیاه، توجه به زهکش مناسب است.
کوددهی
گل کریسمس نیاز به کوددهی خاصی ندارد، با این وجود برای رشد بهتر می‌توانید، گیاه را ماهی یک‌بار با کود‌های مخصوص گل‌های آپارتمانی موجود در بازار تغذیه کنید.
آفات و بیماری
رطوبت زیاد در محیط گلدان موجب افزایش بیماری‌های پوسیدگی ساقه و ریشه می‌شود؛ بنابراین بعد از هر آبیاری آب اضافی از زیر گلدانی را دور بریزید. در صورتی که گیاه به بیماری‌های قارچی مبتلا شد، سم پاشی با قارچ‌کش‌ها و البته مواد ارگانیک مانند پودر دارچین و چوب دارچین می‌توانند به مقدار محدودی جلوی توسعه بیماری‌های قارچی را بگیرد.
معرفی گل کریسمس
گل کریسمس که در کشور ما با نام بنت القنسول و گل یلدا نیز شناخته می‌شود، گلی است با برگ‌های کوچک قرمز که با شروع سرما برگ‌ها قرمز یا صورتی شده و با آغاز اردیبهشت و گرم شدن هوا برگ به رنگ سبز درخواهد آمد. ارتفاع این گل در شرایط معمول بین ۴۵ تا ۶۰ سانتیمتر، برگ‌ها بیضوی با لبه صاف یا کمی دالبردار است و گل‌ها به وسیله تعداد زیادی براکته بیضوی احاطه شده‌اند. امروزه بیش از صد رقم از این گیاه وجود دارد که مورد کاشت و پرورش دوستداران این گل به ویژه در ایام کریسمس قرار گرفته‌اند. این ارقام از نظر اندازه‌های برگه‌های رنگین و رنگ آنان با یکدیگر متفاوت هستند.
نحوه تکثیر گل کریسمس
بهترین زمان برای تکثیر این گل از اسفند ماه، بهار تا اوایل تابستان، زمانی‌که براکته‌های صورتی، قرمز و یا کرم رنگ تولید می‌کند، است. برای کثیر گل کریسمس از روش قلمه زدن استفاده می‌شود. مراحل قلمه زدن گیاه به شرح زیر است:
۱- زمانی که ساقه‌های جدید گل، حداقل ۱۰ سانتیمتر رشد کردند، می‌توانید از نوک این ساقه‌ها قلمه‌هایی به طول ۶-۵ سانتیمتر با ۳-۲ برگ بزرگ تهیه کنید. قطر ساقه مناسب برای انتخاب قلمه، ۶-۴ میلیمتر است. البته ساقه‌های که گلدار بودند اصلاً مناسب تهیه قلمه نیستند.
۲- برگ‌های اضافی پایین قلمه را جدا کنید تا راحت‌تر بتوانید آنرا در بستر کاشت قرار دهید. همچنین برگ اضافی مانع از ریشه‌زایی قلمه خواهد شد، زیرا انرژی گیاه صرف رشد برگ‌ها می‌شود.
۳- توجه داشته باشید، قلمه‌ها را باید مدتی نگه‌داشت تا شیره سفید رنگ داخل آن به خوبی خارج شود، اما این مدت نباید آنقدر طولانی شود تا موجب پژمردگی قلمه‌ها شود.
۴- بستر مناسب برای کاشت قلمه را آماده کنید. مخلوطی از پیت موس + پرلایت و یا شن + پرلایت محیط مناسب برای کاشت قلمه‌های این گیاه است.
۵- قبل از کاشت قلمه، بستر را به خوبی مرطوب و خیس کنید و بعد از خروج آب اضافی، اقدام به کاشت قلمه‌ها کنید.
۶- حداقل ۳-۲ سانتیمتر از ساقه قلمه باید در بستر کاشت فرو رود. وجود رطوبت مناسب در هوا به ماندگاری و ریشه‌زایی قلمه این گیاه بسیار کمک می‌کند.
۷- در صورت شرایط مناسب محیط که در بالا ذکر شد، ریشه‌زایی حدود ۱۴ روز بعد از کاشت قلمه‌ها انجام می‌شود، اما استقرار این ریشه‌های جوان حدود دو ماه زمان می‌برد. بعد از گذشت این زمان شما می‌توانید قلمه را به گلدان اصلی انتقال دهید.

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰
گیاه قاشقی

گیاه قاشقی یا همان گیاه پپرومیا ک از گیاهان همیشه سبز است و با شرایط آپارتمان بسیار مناسب است. شکل قلبی این گیاه باعث جذابیت آن شده است.

شناسایی راه های پرورش گیاه قاشقی

قاشقی ، یا پپرومیا (نام علمی Peperomia magnoliiaefolia)، گیاهی علفی و همیشه سبز با رشد کند است. گیاه قاشقی برگ های قلبی شکل، گوشتی و اغلب رنگ های سفید کرمی و سبز دارد و چون محل زندگی و زادگاهش در جنگل های نسبتاً تاریک است، می تواند شرایط آپارتمان را به خوبی تحمل کند؛ البته در کاشت گروهی هم به عنوان یک گیاه مجزا کاربرد دارد. در ایران واریته های زیادی از این گیاه پرورش یافته است. پپرومیا از گیاهان همیشه سبز و از خانواده ی پیپراسه (فلفلی ها) PIPERACEAE می باشد. دارای گونه های مختلف و اغلب دارای برگ گوشتی و نیمه گوشتی و جثه ای کوچک هستند. بیش از چهارصد گونه از این خانواده شناخته شده، منشأ این گیاهان، آمریکای جنوبی (برزیل) و آفریقای جنوبی و آفریقای مرکزی و به طور کلی مناطق گرمسیری است؛ حتی دیده شده که در مناطق گرمسیر روی تنه درختان می روید. گیاهی است همیشه سبز  ارتفاع گیاه در حدود 25 سانتی متر برگها گوشتی و تخم مرغی شکل بوده و براق و ابلق با رنگهای سفید  کرمی در متن سبز رنگ و پر از فرورفتگی و برجستگی ها، به رنگ سبز تیره با رگه های سبز روشن. 

گیاه قاشقی
گیاه قاشقی 

تکثیر

زمان مناسب برای تغییر گلدان، فصل بهار است و خاک مناسب برای آن مخلوطی از خاک چوب و تورب و ماسه است. همچنین از پیت ماس سفید نیز میتوان مقداری در ترکیب اضافه کرد. گلدان را باید در محل کاملاً روشن و دور از اشعه ی مستقیم آفتاب قرار داد. در این صورت سنبله گل سفید یا کرم رنگی تولید می کند.
پپرونیای ابلق یا سفید با قلمه های بذر و ساقه تکثیر می¬ شود؛ پپرونیای سبز با قلمه های برگ و ساقه تکثیر می شود. پپرونیای معمولی که گیاهی است با برگ های چروکیده، کاملاً متفاوت با گیاهان دیگر این خانواده است و آن را به کمک برگ های کاملش تکثیر می کنند.
در بهار و تابستان از قلمه ی یک ساله گیاه استفاده نمایید. قلمه را به میزان 4 – 5 سانتیمتر در ماسه ی شسته فرو کنید و در محلی که دمای آن 18 درجه باشد، در تاریکی قرار دهید. در مورد انواع گوشتی آن، برگ را روی سطح ماسه بخوابانید و روی آن ماسه شسته بریزید؛ پس از مدتی از انتهای رگبرگ ها ریشه ظاهر می گردد.

مقدار نور مورد نیاز پپرومیا قاشقی

این گیاه هم مثل هر گیاه دیگری به لحاظ نوری مناطق پرنور اما به دور از تابش نور مستقیم آفتاب رو به هر شرایط دیگری ترجیح میده. اما در صورت عدم وجود نور هم میتونه به راحتی به حیاطش ادامه بده. به خاطر داشته باشید که پپرومیا زیر اشعه ی چراغ فلورسنت از بین خواهد رفت. پپرومیا در مقابل سرما هیچ استقامتی نداره پس در فصل زمستان گیاه رو در منزل یا گلخانه قرار بدید و درفصل تابستان هم گیاه رو از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.

میزان آبیاری مورد نیاز پپرومیا قاشقی

همونطوری که در ابتدا گفتم پپرومیا قاشقی آب رو در بافت برگ ها و ساقه های خودش ذخیره میکنه و نیاز آبی کمی داره . پس برای آبدهی عجله نداشته باشید. البته آبدهی رو هم به تعویق نندازید. بهترین راه آبدهی به موقع و برنامه ریزی شده گیاه هست. در زمستان هر دو هفته یکبار و در تابستان هفته ای یکبار به گیاه پپرومیا قاشقی آب بدید. یادتون باشه که قبل از آبدهی سطح خاک رو چک کنید و بعد از اطمینان از خشکی سطح خاک اقدام به آبدهی کنید.

تمیز نمودن برگ های گل برگ قاشقی

به دلیل شکننده بودن برگ ها غبارپاشی جهت تمیز نمودن برگ ها کفایت می کند.

معرفی گیاه قاشقی و نکات مهم نگهداری آن

گیاه قاشقی ، یا پپرومیا (نام علمی Peperomia magnoliiaefolia)، گیاهی علفی و همیشه سبز است که به کندی رشد می کند. محل زندگی و زادگاه گیاه قاشقی در جنگل های نسبتاً تاریک است، به همین دلیل شرایط آپارتمان را به خوبی تحمل میکند؛ در صورت کاشت گروهی به عنوان یک گیاه مجزا کاربرد دارد. در ایران واریته های بسیاری از گیاه قاشقی پرورش داده می شود . 

پپرومیای همیشه سبز ، از خانواده ی پیپراسه (فلفلی ها) PIPERACEAE می باشد. دارای گونه های مختلف و جثه ای کوچک هستند. بیش از چهارصد گونه از این خانواده شناخته شده است. 

منشأ این گیاهان، آمریکای جنوبی (برزیل) و آفریقای جنوبی و آفریقای مرکزی و به طور کلی مناطق گرمسیری و گاه روی تنه درختان است.ارتفاع گیاه در حدود 25 سانتیمتر  برگ ها گوشتی و براق آن قلبی و تخم مرغی شکل می باشد و به رنگهای سفید ،کرمی در متن سبز رنگ و پر از فرورفتگی و برجستگیها ، به رنگ سبز تیره با رگه های سبز روشن است . 

 
گیاه قاشقی

انواع گیاه قاشقی 

با توجه به شکل ظاهری و نحوه ی رشد، آنها را به سه گروه تقسیم نموده اند: 

گروه اول: 

بوته ای که دارای دمبرگ های قرمز هستند و بعضی نیز برگ های گوشتی و قلبی شکل دارند . 

گروه دوم: 

گروه بالا رونده که به داربست یا قیم بسته می شوند و بالا می روند، یا این که از اطراف گلدان آویزان می شوند و دارای ساقه های قرمز و برگ های ظریف نقره ای و بعضی دارای برگ های سبز آبدار هستند و بخصوص برای گلدان های آویز بسیار مناسبند. 

گروه سوم: 

دارای ساقه های بلند و قرمز رنگ هستند و بعضی ساقه های گوشتی و برگ های گوشتی دارند و لبه ی برگ ها ارغوانی است و گاه سطح برگ با موهای بسیار ظریفی پوشیده شده است . 

تکثیر گیاه قاشقی 

روش قلمه زدن 

فصل بهار زمان مناسب برای تغییر گلدان است و خاک مناسب برای آن مخلوطی از خاک چوب و تورب و ماسه است. همچنین از پیت ماس سفید نیز میتوان مقداری در ترکیب اضافه کرد. محل قرار گرفتن گلدان باید کاملاً روشن و دور از اشعه ی مستقیم باشد. در این صورت سنبله گل سفید یا کرم رنگی تولید می کند. 

پپرونیای ابلق یا سفید توسط قلمه های بذر و ساقه تکثیر می شود 

پپرونیای سبز با قلمه های برگ و ساقه تکثیر می شود. 

پپرونیای معمولی که گیاهی است با برگ های چروکیده، کاملاً متفاوت با گیاهان دیگر این خانواده است و توسط برگ های کاملش تکثیر می کنند. 

چنانچه در نمناک اشاره شده است در بهار و تابستان از قلمه ی یک ساله گیاه استفاده نمایید. قلمه را باید تا 4 – 5 سانتیمتر در ماسه ی شسته فرو کنید و سپس در دمای 18 درجه و تاریکی قرار دهید. 

روش خواباندن 

در مورد انواع گوشتی آن، برگ را روی سطح ماسه بخوابانید و روی آن ماسه شسته بریزید؛ پس از مدتی از انتهای رگبرگ ها ریشه ظاهر می گردد. 

مقدار نور مورد نیاز پپرومیا قاشقی 

این گیاه هم مثل هر گیاه دیگری مکان پر نور اما به دور از تابش نور مستقیم آفتاب نیاز دارد. اما در صورت عدم وجود نور هم قادر به ادامه حیات خود می باشد . به خاطر داشته باشید که پپرومیا زیر اشعه ی چراغ فلورسنت از بین خواهد رفت. استقامت پپرومیا در مقابل سرما بسیار کم است ، بهتر است در فصل زمستان گیاه را به داخل منزل یا گلخانه انتقال دهید .

خاک مناسب

خاک مناسب برای پپرومیا قاشقی خاکی نسبتا سبک هست که متشکل شده از یک قسمت پیت ماس، یک قسمت ماسه و یک قسمت خاک باغچه که ترکیب خوبی را بوجود خواهند آورد. برای کف گلدان از سنگ ریزه استفاده کنید.

میزان رطوبت هوا 

خیلی از افراد از ایجاد لکه هایی روی برگهای گیاه قاشقی خود نگران می شوند . یکی از دلایل اصلی این مشکل رطوبت بالای محیط یا آبپاشی های مداوم روی برگهای این گیاه هست. اگر علاقه دارید که همزمان با آبیاری گیاهان دیگر، این گیاه را هم مرطوب کنید، بهتر است درجه آبپاش خود را به جای آبپاشی روی غبار پاشی تنطیم کنید و هفته ای یکبار در زمستان و دوبار در تابستان گیاه رو مرطوب کنید. آبپاشی سطح گیاه شما را براق تر و زیباتر نشان میدهد اما در دراز مدت گیاه را خراب خواهد کرد. پس بجای آبپاشی مداوم، برگ های گیاه رو با پارچه های نخی و مرطوب و با فشار دست بسیار آرام پاک کنید. این گیاه ساقه و برگ های بسیار ترد و شکننده ای داد بنابراین مواظب باشید تا فشار زیادی را روی گیاه وارد نکنید.

آبیاری پپرومیا قاشقی 

پپرومیا قاشقی آب را در بافت برگها و ساقه های خود ذخیره میکند و نیاز به آبیاری فراوان ندارد . اما نباید آبیاری ان را به تعویق انداخت . بهترین راه آبیاری به موقع و برنامه ریزی شده گیاه این گونه است که در زمستان هر دو هفته یکبار و در تابستان هفته ای یکبار باشد .به خاطر داشته باشید قبل از آبیاری سطح خاک رو چک کنید و بعد از اطمینان از خشکی سطح خاک اقدام به آبدهی کنید.

پپرومیا قاشقی

تغییر گلدان

زمان مناسب برای تغییر گلدان، فصل بهار است . گلدان را باید در محل کاملاً روشن و دور از اشعه ی مستقیم آفتاب قرار داد. در این صورت سنبله گل سفید یا کرم رنگی تولید می کند. 

دما

 این گیاه به سرمای زیاد مقاومت ندارد و حداکثر میتواند در زمستان 15 درجه سانتیگراد را تحمل نماید و در فصل رشد دمای 24-30 درجه برای ان بسیار مناسب است.

عوارض و درمان

برگ ها رنگ پریده و رشد متوقف شده است:
گیاه از کمبود عناصر غذایی در خاک گلدان در رنج است،هر دو هفته یکبار با کودهای مخصوص طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی کنید.
رنگ برگ ها زرد و سطح زیرین ان ها مملو از تار عنکبوت است :کنه ی ریز قرمز عامل ان است،گیاه را هر دو هفته یکبار با سم کنه کش سمپاشی نمایید،غبارپاشی در کاهش افت مثر است.
کپک خاکستری روی ساقه ها است :
قارچ بوتری تیس عامل ان است که خود ناشی از هوای سرد و مرطوب است:با سم قارچ کش گیاه را سمپاشی و گلدان را به محل گرمتری منتقل نموده،غبارپاشی را تا رفع علائم متوقف و ابیاری را کاهش دهید. 
به نظر میرسد برگ ها دارای تاول هستند:
خاک گلدان باتلاقی شده است،اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو ابیاری خشک و سپس ابیاری نمایید،ابیاری های بعدی را با میزان کمتری شروع کنید،آب زیر گلدانی را خالی و زهکش را بازدید کنید. 
برگ ها خم میشوند :
گیاه تشنه است و هوا خشک است،فورا آبیاری نمایید،بهتر است گلدان را 15 دقیقه درون تشت پر از اب قرار دهید،گلدان را به محل خنکتری منتقل نموده.
برگ ها کمرنگ و گرایش به سفیدی دارند :
شدت نور زیاد است،گلدان را به محل کم نور تری منقتل نموده.
نقاط زنگ مانند روی برگ ها نمایان شده اند:
از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید،با غبارپاشی و استفاده از پارچه و اسفنج مرطوب برگ ها را تمیز نموده.
برگ ها چین و چروک دار،خشک میشوند و میریزند :
هوا خیلی گرم است،گلدان ها را به مکان خنک تری منتقل نموده.
قسمتی از برگ و قاعده ساقه سیاه شده و پوسیده است:
آبیاری بیش از اندازه عامل ان است،اجازه دهید سطح خاک گلدان بین دو ابیاری خشک شود سپس با میزان کمتری ابیاری را شروع کنید.
برگ ها سقوط میکنند:
هوا سرد است،گلدان را به محل گرمتری منتقل نمایید.

رنگ برگها زرد و سطح زیرین آنها مملو از تار عنکبوت است :

عامل اصلی وجود کنه قرمز رنگ است،گیاه را هر دو هفته یکبار با سم کنه کش سمپاشی نمایید،غبارپاشی در کاهش آفت موثر است.

 

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰

اسم علمی برگ بیدی Tradescantia albiflora، از خانواده Commelinaceae می باشد. این جنس داری 60 گونه از گیاهان خشبی و علفی چند ساله می باشد.
انواع علفی آن به عنوان گیاهان آپارتمانی پرورش داده می شوند. گونه مذکور بومی، آمریکای جنوبی است و برگهای زیبا و مناسبی برای آویز دارد. این برگ ها تخم مرغی شکل، پهن و بدون دم برگ و به رنگ سبز روشن با نوارهای سفید یا کرم می باشند.
مراقبت: برگ بیدی به سایه تا نور متوسط، گرمای زیاد، خاک همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد. هوای سرد باعث نرم شدن و از بین رفتن برگ هایش می شود.

کود: کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 3 گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار از فروردین تا مهر ماه، در اختیار گیاه قرار داد. اگر کود زیاد داده شود رنگ برگ ها کم رنگ می شود.
خاک: مخلوطی از خاک باغچه، ماسه و تورب، خاک مناسب برگ بیدی است.
ازدیاد: این گیاه به سرعت در آب و یا خاک ریشه می دهند. از اواسط بهار تا اواخر تابستان که گیاه مادری تجدید رشد کرده و شاخه ها آن باید سرزنی و جوان شوند، می توانید شاخه های هرس شده را به طول 5/7 سانتیمتر جدا کرده و هر 5 قلمه را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی کمپوست خصوص بذر و قلمه قرار دهید.

خاک را نسبتا مرطوب کنید و گلدان را در دمای 18 درجه سانتیگراد و نور کافی نگه دارید. پس از 2 تا 3 هفته ریشه دهی انجام می شود و شما می توانید مقدار آبیاری را بیشتر کرده و با کود مایع آنها را تغذیه کنید. در شرایط مشابه، قلمه در آب نیز ریشه خوهند داد.

بیماری های برگ بیدی و درمان:

اگر زمانی که از برگ بیدی نگهداری می کنید، مشاهده کردید برگ های آن نرم و آبکی شده و رنگ خود را از دست می دهند احتمال بدهید هوای سرد باعث یخ زدگی گیاه شده است.

برگ های این گیاه در اثر تغذیه مصنوعی بیش از اندازه، ضخیم سبز روشن می شوند. تغذیه را متوقف کنید، رنگ ابلق برگ ها، برمی گردد.

لکه های سوخته قهوه ای روی برگ ها در اثر مواد براق کننده را متوقف کننده شیمیایی حادث می شود. اگر نوک برگ ها به طرف بالا برگشت و سپس سقوط کرد حتما هوای محیط آن گرم و خشک بوده است. گلدان را به محل خنک تری ببرید و غبار پاشی را فراموش نکنید. قاعده ساقه نزدیک سطح خاک در اثر آبیاری زیاد و یا زهکش نامناسب، می پوسد.

در صورتی که برگ ها بد شکل و چسبناک شدند و حشرات سبز رنگی هم اطراف گیاه دیده شد بهتر است هر دو هفته یکبار با یک حشره کش نفوذی سمپاشی صورت گیرد. در یک محیط خشک برگ های ترادسکانتیا قهوه ای را از تابش مستقیم خورشید در امان نگه دارید تا برگها رنگ پریده و دارای لکه های قهوه ای نشود.
یکی از گیاهانی که می شود در آب نگه داری کرد برگ بیدی هست!

اتفاقا سریع هم ریشه دار می شود و برگ اضافه می کند و از لبه ی شیشه آویزان می شود.
بعد از یک مدت که گیاهان در آب نگه داری می شوند برای اینکه بتوانند رشد خوبی داشته باشند و از بین نروند به مواد غذایی موجود در خاک احتیاج دارند.
مثل ازت و فسفر و پتاسم و ... که می توانید از فروشگاه های فروش بذر و سموم و کود کشاورزی تهیه کنید و به آب اضافه کنید.

برگ بیدی از گیاهان بسیار زیبایی است که راحت می توانید از آن قلمه بگیرید. ساقه های 10 سانتی از برگ بیدی را داخل آب بگذارید بعد از 10 روز ریشه داد داخل خاک بزنید. برگ بیدی را داخل آب هم می شود نگهداری کرد.

 

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰
دراسنا

گیاه دراسنا یا گیاه اژدها از گیاهان با دوامی است که می تواند دماهای مختلف را تحمل کند بنابراین می توانید این گیاه زیبا را در منزل نگهداری کنید.

پرورش و نگه داری از گیاه دراسنا

دراسنا به گیاه اژدها نیز معروف است و یک گیاه با برگ های سفت و جذاب می باشد که رنگ سبز بسیار زیبایی دارد و لبه های آن قرمز است . ساقه های این گیاه نسبتاً باریک و لاغر محسوب می شوند و طوسی رنگ هستند و برگ های آن نیز بسیار براق است.

دراسنا

در فصل بهار از این گیاه در بیرون از منزل در انواع مختلف استفاده می کنند . شکوفه های این گیاه سفید می باشد که معمولاً ردپای خط های دایره ای شکل زرد و نارنجی روی آن یافت می شود . زمانی که این گیاهان را به داخل منزل می آورید ، کم کم گل ها و شکوفه های آن ها ناپدید می شوند.

این گیاهان برای باغبانانی که تازه کار هستند ، مناسب می باشد . زیرا نیاز به مراقبت ویژه و یا پیچیده ای ندارند . این گیاهان کوچک می توانند تا حدود 6 متر در آب و هوای نسبتاً گرم بیرون از خانه رشد کنند . همچنین می توانید آن ها را در داخل خانه نیز قرار دهید که معمولاً اندازه آن ها 2 متر یا کم تر می شود.

مانند دیگر گیاه های خانگی ، این گیاهان نیز می توانند طیف وسیعی از دماهای مختلف را تحمل کنند . گیاه اژدها ، یک گیاه مقاوم نسبت به خشکی و شرایط سخت می باشد . ریشه های آن ها نیز دوام بسیار بالایی دارد.

انواع گیاه دراسنا

نام علمی گیاه دراسناDracaena marginata ، از خانواده Liliaceae و نام فارسی آن " خون سیاوشان " میباشد. این گیاه دارای 40 گونه مختلف از درختچه های همیشه سبزاست. اغلب گونه های این جنس نخل مانند و دارای ریشه هایی هستند که قطر یکسانی در همه عمرداشته و به رنگ زرد نارنجی می باشد.

برخی از انواع گیاه دراسنا به این نام ها شناخته می شوند:

  • مارگیناتا (marginata)، به شرایط مختلف آپارتمانی بسیار مقاوم است. دارای دارای حاشیه های قرمز، برگ های سبز و خط های فیلی رنگ می باشد . زمان دیده شدن خطوط زرد در برگ ، گیاه به نور بیشتری نیاز دارد.
  • درمنسیس (deremensis) که برگ های باریک با حاشیه های سفید یا زرد دارد.
  • دراکو (draco) که برگ های سبز و سفت، دارد.
  • رفلکسا (reflexa) گیاه هندی روی برگ های سبز آن حاشیه های زرد وجود دارد.
  • فرگرنس(fragrans) یا درخت تیتانیوم که برگ های متنوع با نوار زرد دارد.

گیاه دراسنا فرگرنس

چگونه گیاه اژدها یا گیاه دراسنا را پرورش دهیم؟

خوشبختانه این گیاه می تواند طیف وسیعی از دماها را تحمل کند . در نتیجه نگهداری از آن در خانه ، محل کار و بیرون از منزل راحت است . بهتر است که این گیاه را در خاکی بکارید که زهکشی مناسب داشته باشد و در نتیجه آب بتواند به ریشه های آن نیز برسد.

معمولاً میزان آب دادن در فصل رشد این گیاه ، بیشتر از فصل های دیگر می باشد . بهترین مکان برای این گیاه جایی است که بیشترین میزان نور غیر مستقیم به آن برسد . این گیاه می تواند در محیط های مختلف با نورهای متفاوت دوام بیاورد اما ممکن است که کم کم برگ های آن به رنگ سبز روشن تبدیل شود . این گیاه برای از بین بردن مواد شیمیایی مضر در هوا بسیار عالی عمل می کند . آب دادن به این گیاه در فصل زمستان باید محدود شود.

نور مناسب

گیاه دراسنا در محیط روشن با نور مناسب به طرز عالی رشد می نند . همچنین می تونند در نور کم نیز دوام بیاورد؛ البته هر چقدر که نور کمتر باشد ، سرعت رشد آن ها آهسته تر می شود ، برگ های آن ها کوچکتر می شود و رنگ آن ها جلوه خوبی نخواهد داشت . از طرفی نباید این گیاه را در معرض نور بیش از حد زیاد قرار دهید ، زیرا ممکن است که برگ هایش بسوزد.

نوع خاک

زمانی که این گیاه را داخل گلدان می کارید ، باید از یک خاک با تراکم معمولی و زهکشی مناسب استفاده کنید . خاک رس با کمی خزه برای این گیاه ایده آل می باشد . مطمئن شوید که این گلدان فضای کافی برای رشد ریشه ها را دارد . بعضی از انواع این گیاهان از هاوایی آمده اند و می توانند با وجود سنگ ها در خاک نیز رشد کند.

میزان آب دهی مناسب

بیش از حد نباید به این گیاه آب بدهید و چنانچه در این بخش از نمناک گفته شده است باید مطمئن شوید که آب آن کاملاً به سمت پایین کشیده شود . تا جایی صبر کنید که سطح روی خاک خشک شود و سپس به آن آب بدهید.

زمانی که نور این گیاه کم باشد ، تقریبا این گیاه تا 3 هفته دوام خواهد آورد . اگر نوک برگ های این گیاه قهوه ای شد ، نشانه آب بیش از حد می باشد . همچنین ممکن است آب دارای فلوراید و یا نمک باشد.

گیاه دراسنا مانند گیاهان دیگر ممکن است که با از بین رفتن رنگ برگ هایش مواجه شود . برای جلوگیری از این اتفاق نباید از آب های حاوی فلوراید و یا آب مقطر استفاده کنید . اگر برگ این گیاهان زرد شد ، نشانه این است که دراسنا به آب بیشتری نیاز دارد.

 گیاه خون سیاوشان

دما و رطوبت

گیاهان اژدها ترجیح می دهند که در دمای بین 70 و 80 درجه فارنهایت رشد کنند . همچنین رطوبت داخل خانه باید برای آن ها مناسب باشد . اگر محیط داخل خانه شما هوای خشکی دارد ، بهتر است که با یک اسپری آن را مرطوب کنید.

کود گیاهی

گیاه دراسنا نیاز زیادی به کود ندارد . کود دهی به آن باید در شروع فصل بهار نسبتاً سبک و کم باشد . دو بار در سال کود دادن به این گیاه می تواند تعداد مناسبی باشد . در فصل زمستان به این گیاه کود ندهید.

عوض کردن گلدان

هر زمان که نیاز بود گلدان این گیاه را بزرگتر کنید . از آن جا که رشد این گیاه آهسته می باشد ، در نتیجه هر دو یا سه سال یکبار نیاز به تعویض گلدان دارد . خاک آن را نیز باید تازه کنید ، زیرا بعد از مدت زمانی دچار فشردگی می شود.

تکثیر

دراسنا به صورت چند ساقه ای رشد می کند و بزرگ می شود و نیاز به هرس و کنترل دارد. این زمان برای تکثیر مناسب است. دراسنا را می توان از طریق قلمه های انتهایی ساقه و قلمه های ساقه ای تکثیر کرد.

قلمه زدن

  • ریشه های دراسنا را می توان به راحتی در قسمت های مختلف ساقه برش داد و آن را در گلدان های جدید بکارید.
  • قلمه ها را به اندازه 10 تا 15 سانتیمتر، با یک چاقوی تیز جدا کنید . قلمه ای ساقه ای را از ساقه یا بدون برگ بگیرید و به تکه های 5 تا 5/7 سانتیمتری تقسیم کنید . هر تکه باید داری یک جوانه خفته باشد.
  • شما نباید قطعات ساقه را وارونه در خاک بگذارید زیرا در صورت قرار نگرفتن سمت پایین ساقه در خاک ، ریشه ای تولید نمی کند.
  • هر قلمه را در پودر هورمون ریشه زایی بزنید.
  • برگهای زیادی را از ساقه جدا نمایید.
  • در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر که حاوی کمپوست مخصوص قلمه و بذر است ، قلمه را قرار دهید.
  • با کیسه پلاستیکی قلمه ها را بپوشانید.
  • گلدان خود را در دمای 24 درجه سانتیگراد، دور از تابش مستقیم خورشید نگاه دارید.
  • پس از دو ماه ، گیاه ریشه می زند ، کیسه را بردارید و تغذیه مصنوعی را آغاز کنید.
  • اگر در اواخر زمستان قلمه زنی را آغاز کرده اید ، ساقه ها را به طور افقی در شن قرار دهید.

بهترین زمان برای تکثیر دراسنا:

بهترین زمان برای تکثیر دراسنا از اواسط تا اواخر بهار و یا اواخر تابستان تا اوایل پاییز است.

 نحوه پرورش دراسنا

سم دراسنا

دراسنا یک گیاه زیبا اما سمی می باشد اما سم آن برای انسان خطرناک نیست . اما اگر آن را در حیاط خانه کاشته اید ، باید مراقب سگ و گربه ها باشید . جویدن سم این برگ ها توسط گربه ، علائمی مثل استفراغ و بزاق زیاد را به وجود می آورد . در نتیجه باعث کم آبی بدن حیوانات خواهد شد.

بیماری ها و آفت های رایج

اگرچه این گیاهان نسبت به بیماری مقاوم هستند اما ممکن است که دچار آفت زدگی نیز بشوند . بعد از آفتاب زدگی برگ های آن ها کوچک می شوند.

همچنین ممکن است در هوای بیش از حد گرم و خشک دچار بیماری شوند.

زخم های سفید پنبه ای شکل :

زخم های سفید پنبه ای شکل روی برگها و ساقه های گیاه مشاهده میشود که علت ایجاد آن حشره افت است، سمپاشی با سم حشره کش نفوذی هر دو هفته یکبار سبب از بین رفتن این زخم ها می شود.

برگها زرد رنگ و پوسیده:

علت ایجاد برگهای زرد و پوسیده آبیاری بیش از اندازه است و نشان می دهد ، ریشه در حال پوسیدن است . شما برای آبیاری اجازه دهید سطح خاک گلدان خشک شود،سپس ابیاری نمایید.

برگها تغییر رنگ داده و دارای لکه های قهوه ای:

عامل ایجاد تغییر رنگ در برگها حشره افت است، سمپاشی با سم حشره کش هر ماه یکبار تا علائم بر طرف می کند.

حاشیه برگهای پائین زرد و قهوه ای شدن نوک برگ:

یکی از مشکلات رایج گیاه دراسنا که در نمناک هم به ان پرداخته ایم این مشکل است که در واقع علت قهوه ای شدن نوک برگ و زرد شدن حاشیه برگهای پائین ، تشنه بودن گیاه است. برای جلوگیری از قهوه ای شدن نوک برگ ها، آبیاری را تنظیم و گلدان را برای مدت 15 دقیقه درون تشت پر از اب قرار دهید.

برگ های گیاه دراسنا

کمرنگ شدن و ریزش برگ ها :

علت کمرنگ شدن و ریزش برگ ها هوای خیلی گرم و خشک است پس گیاه را به محل خنک تری ببرید و در تابستان هفته ای سه بار غبارپاشی کنید.

لکه های سوخته قهوه ای روی برگها:

غبارپاشی را در افتاب انجام ندهید زیرا قطرات اب در عبور دادن نور خورشید مانند ذره بین عمل میکنند.

پوسیدن ساقه از بالا :

علت پوسیدن ساقه از بالا سردی هوا است پس گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.

از دست دادن رنگ در برگها :

علت اینکه برگ ها کمرنگ می شوند ، می تواند نور نا کافی باشد پس گیاه را به محل روشنتری ببرید اما مراقب باشید گیاه را زیر اشعه مستقیم افتاب قرار ندهید.

کند شدن رشد گیاه:

اگر برگ ها ی جدید کوچک است و رشد گیاه کند شده ، گیاه نیاز به تغذیه مصنوعی دارد.

زرد شدن برگها و ایجاد تار عنکبوت زیر انها:

علت ایجاد این مشکل در گیاه کنه ریز قرمز است،پس با سم کنه کش هر دو هفته یکبار گیاه را سمپاشی کنید.

آفات

  • کنه تار عنکبوتی که موجب زرد شدن برگ ها و بستن تار عنکبوت در زیر برگ ها می شود.
  • تریپس که سبب کمرنگ شدن برگ ها و ظهور لکه های قهوه ای رنگ در پهنه برگ می شود و با سموم سیستماتیکاز بین می رود.
  • قارچ Fusarium moniliforme که موجب ایجاد نواحی زرد رنگ و یا قهوه ای تیره بر روی برگ ها و پوسیدگی قسمت اتصال برگ به ساقه می شود.
  • باکتری Erwinia carotovora که موجب بیماری پوسیدگی باکتریایی می شود و علائمی شبیه قارچ فوزاریوم ایجاد می کند.
  • حشراتی مثل عنکبوت ها نیز به آن ها حمله خواهند کرد.

منبع: نمناک

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰

آفتابگردان ارغوانی - گلمون - خرید و معرفی انواع گیاهان آپارتمانی در گلمون

ملیحه بال افکن

گیاه آفتابگردان در واقع از دسته گل های خوشمزه و دوست داشتنی است که می توانید آن را در فضای حیاط یا بالکن پرورش دهید اما اگر می خواهید از جنبه تزئینی این گیاه نیز بهره ببرید پیشنهاد می شود اقدام به پرورش گل آفتابگردان نوع ارغوانی آن نمایید که با تهیه بذر به راحتی قابل کشت خواهد بود.

آشنایی با پرورش گل آفتابگردان ارغوانی

به صراحت می توان گفت که گیاه آفتابگردان زینتی بومی مناطق غربی آمریکا می باشد که از دو کلمه یونانی Helios به معنای آفتاب و Anthos به معنای گلی که مسیر آفتاب را دنبال می کند گرفته شده است. این گیاه زیبا گونه یکساله و پر رشدی است که ساقه هایی منشعب یا غیر منشعب و مرتفع دارد. البته که امروزه انواع کوتاه آن نیز در بسیاری از مناطق مورد پرورش قرار گرفته است.

چگونگی پرورش گل آفتابگردان ارغوانی

گل های آفتابگردان ارغوانی معمولا به قطر ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر و به صورت کم پر و پرپر هستند و گلچه های آن نیز شعاعی در رنگ های زرد، قرمز و به ندرت بنفش مشاهده می شوند. بهتر است بدانید که عمدتا از این گیاه برای کاشت در حاشیه فضای سبز های گلدان و همچنین گل بریدنی استفاده می شود. گیاه ارغوانی دارای برگ های بزرگ و زبر و همچنین ساقه های محکم و پرز دار می باشد. ریشه های آن نیز بسیار عمیق و تا ۳ متر نیز در عمق خاک نفوذ می کنند. دانه های آفتابگردان ارغوانی مادام از رنگ های سفید، سیاه و خاکستری تغییر می کنند.

گل های آفتابگردان ارغوانی بالغ همواره به سمت شرق هستند اما جوانه ها و پهنک برگ های آن در حین طلوع خورشید به سمت شق و در طی روز در جهت حرکت خورشید چرخش دارند و در هنگام غروب خورشید به سوی غرب می چرخند. جالب است بدانید که این گیاه را در کل دنیا به متظور استفاده های تجاری کشت می کنند و همچنین از دانه های آن برای تولید روغن نیز استفاده خواهند کرد.

دستورالعمل کاشت و تکثیر گیاه:

توجه داشته باشید که کاشت گیاه آفتابگردان ارغوانی معمولا از طریق بذر انجام می شود. برای کاشت بذور آن در ابتدا بایستی خاک بستر را تا عمق مناسبی شخم بزنید و سپس در اواسط فصل بهار نسبت به کاشت آن ها اقدام نمایید. توصیه می شود که برای بستر از خاک زهکشی شده استفاده نمایید و همچنین به منظور تقویت آن از مقداری کمپوست به همراه خاک برگ و کود پوسیده دامی استفاده نمایید.

بهتر است بذر های آفتابگردان را در عمق ۲ الی ۳ سانتی متری بکارید و فاصله بین آن ها را ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر در نظر بگیرید. چنانچه قصد پرورش این گیاه درون محیط خانه یا گلخانه را دارید می توانید آن را در بستر آماده از خاک برگ و شن بذر ها کشت نمایید.

سپس بعد از برطرف شدن دوران سرما و متعادل شدن هوا گیاه جوان را که حداقل ۴ الی ۶ برگی شده به محیط باز انتقال دهید. دقت داشته باشید از زمان کاشت تا رویش گل ها زمانی بین ۸ الی ۱۰ هفته طول خواهد کشید.

چگونگی تکثیر آفتابگردان ارغوانی

شرایط مورد نیاز برای نگهداری از گیاه آفتابگردان ارغوانی:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه برخی از شرایط لازم برای پرورش و نگهداری از گل آفتابگردان ارغوانی را شرح داده ایم:

آبیاری:

این گیاه زیبا برای شد نیاز به آبیاری کافی و منظم دارد اما با این وجود می تواند تا حدودی دوره خشکی را تحمل نماید. البته این مسئله به خاطر ریشه گسترش یافته گیاه آفتابرگدان است که پاتنسیل نفوذ آن درون خاک به سه متر خواهد رسید. به طور کلی آبیاری به موقع و کافی در ماه اول کشت به رشد و توسعه مناسب سیستم ریشه گیاه کمک زیادی خواهد کرد.

در مقابل نیز آبیاری بیش از اندازه باعث عدم شکل گیری و یا بد شکل شدن بذرهای شکل گرفته در مرکز گل می شوند و خیس بودن همیشگی خاک در نهایت باعث زردی برگ ها و ریزش آن ها و پژمردگی گیاهتان می شود.

نور:

گیاه آفتابگردان برای رشد به نور کامل آفتاب نیاز دارد و از آنجایی که نسبت به سرما مقاومت خوبی خواهد داشت اما برای گلدهی ایده آل نیاز به تابستان های گرم و طولانی دارد. معمولا توصیه می شود که مانند گیاهان حساس به سرما با این گیاه رفتار شود. ریشه گل آفتابگردان ارغوانی عمیق است و به همین خاطر خاک بستر باید به خوبی شخم زده شود.

گل آفتابگردان ارغوانی

دما:

به طور کلی بهترین بازه دمایی برای نگهداری از گیاه آفتابگردان ارغوانی بین ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتی گراد خواهد بود. با این وجود می تواند دما را تا ۳۳ درجه و همچنین ۱۷ درجه به خوبی تحمل کند و به رشد خود ادامه دهد. توصیه می شود که با افزایش گرما حتما میزان و دفعات آبیاری را نیز افزایش دهید و یا فواصل آبیاری را کوتاه نمایید. در مقابل هر چقدر هوا سردتر بود بهتر است فواصل آبیاری را بیشتر نمایید زیرا از میزان نیاز آبی گیاه کاسته خواهد شد.

خاک:

گیاه آفتابگردان برای رشد نیاز به خاک سبک حاوی کود حیوانی پوسیده که در اثر آبیاری فراوان باتلاقی نشود و همچنین خاکی با زهکشی خوب و حاوی مواد ارگانیک مانند خاک برگ یا کود پوسیده دامی دارد. البته که افزودن مقداری شن به میزن ۱۰% کل حجم ترکیب خاک به زهکشی بهتر بستر کمک خواهد کرد. از آنجایی که آفتابگردان ارغوانی نسبت به شوری خاک نسبتا مقاوم است در محدوده ای از اسیدیته خنثی نیز رشد می کند.

اصول مراقبت از گیاه آفتابگردان بنفش

بیماری و آفات رایج:

در ادامه سعی داریم تا به بیان برخی از آفات رایج در گیاه آفتابگردان ارغوانی و همچنین اصول از بین بردن آن ها به صورت کامل بپردازیم:

گاهی اوقات ممکن است آفتی کرم مانند به رنگ سبز بر روی برگ ها مشاهده شود که در صورت برداشتن آن بخشی از برگ نیز جدا خواهد شد. برای رفع این آفت می توانید با استفاده از سم دیازینون با توجه به دستور و به صورت اسپری کردن آن به بالا و پایین برگ ها آفت را از بین ببرید.

اگر با برگ های سوراخ سوراخ شده آفتابگردان مواجه شدید علت آن می تواند هجوم سوسک ها یا حلزون ها باشد. برای رفع این آفات می توانید از سم دیازینون استفاده کنید و همچنین برگ ها را به صورت کامل سمپاشی نمایید.

اگر لکه های زرد رنگ متمایل به قهوه ای بر روی برگ های آفتابگردان ایجاد شده اند علت آن می تواند آبیاری بیش از حد و همچنین خشک شدن برگ ها در زیر نور مستقیم خورشید باشد. برای رفع این عارضه بایستی از سم های ارگانیک مانند کالیبان استفاده کنید که هیچ آسیبی به سلامتی جانوران و انسان ها نمی رساند.

چنانچه لکه های پراکنده و برجسته ای به رنگ قهوه ای تیره در سطح زیرین برگ ها به وجود آمده اند و با ریزش برگ ها مواجه شده اید قطعا علت آن وجود قارچ در گیاه است. برای از بین بردن این آفت بایستی از سموم قارچ کش استفاده کنید. البته که راه پیشگیری از آن نیز استفاده از ارقام مقاوم آفتابگردان در برابر قارچ است.

منبع: آرگا

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰
گیاه شمعی

گیاه شمعی از گیاهانی است که شکل منحصر به فردی دارد و این گیاه همانند ستاره است که دانستن اطلاعات این گیاه کمک می کند تا شما از آن آسان تر مراقبت کنید.

گیاه شمعی جزء گیاهانی است که دارای ویژگی های منحصربه فرد می باشد . این گیاه معمولا دارای برگ ها و گل های متراکم و شلوغ می باشد . برگ های آن معمولا حالت دار و فرخورده می باشد و رنگ های آن سفید و سبز است که گاهی اوقات براق و گاهی اوقات نیز مات هستند . گل های این گیاه شبیه به ستاره می باشد.

گیاه شمعی

این گیاه برای پرورش در محیط خانه مناسب است و می توان آن را در گلدان های آویز نیز قرار داد . کافی است که کمی صبور باشید و توجه کافی را به این گیاه مبذول داشته باشید تا نوع سالمی از این گیاه را در خانه پرورش دهید . در این قسمت از نمناک اطلاعات بیشتری را در مورد مراقبت از این گیاه به شما آموزش می دهیم . 

معرفی بیشتر گیاه شمعی

این گیاه به ناحیه غرب هند مربوط می شود . انواع مختلف این گیاه دارای برگ های ضخیم می باشند. دانستن ویژگی های بیشتر از گیاه شمعی باعث می شود که مراقبت بهتری از آن داشته باشید . این گیاهان به گل ارکیده ، گیاه مار و زبرا شباهت زیادی دارند . رشد این گیاه نیز نسبتا آرام است و می توان با توجه کمی ، بهترین نوع آن را به دست آورد . 

- خاک مناسب

بهتر است که از خاک وحشی آفریقایی و یا خاک گلدان ارکیده برای این گیاه استفاده کنید و همچنین می توانید مقداری شن را برای زهکشی بهتر به خاک اضافه کنید تا باعث شود که جریان هوای بهتری به گیاه برسد . نکته کلیدی در مورد خاک گلدان این است که سبک باشد و زهکشی مناسبی داشته باشد.

رطوبت خاک نیز یکی دیگر از نکات مهم می باشد . اگر در منطقه ای زندگی می کنید که آب و هوای شرجی دارد ، از خاکی استفاده کنید که مطمئن باشید زودتر از انواع دیگر خاک ها خشک می شود و زهکشی آن عالی است و همچنین اگر هوای منطقه شما خشک است ، از خاکی استفاده کنید که رطوبت را در خود نگه دارد و کند تر خشک می شود .

گیاه شمعی  

انتخاب گلدان مناسب

گیاه شمعی در گلدان های آویز می توانند تمام زیبایی های خود را نشان دهند. مطمئن باشید که گلدان بیش از حد برای گیاه بزرگ نباشد زیرا این گیاه ترجیح می دهد که حالتی متراکم به خود بگیرد . گلدان های با سایز کوچک برای این گیاه مناسب تر است زیرا سرعت رشد آن متعادل تر می شود و زودتر خشک می شود و در نتیجه احتمال پوسیدگی و یا گندیدن ریشه کاهش پیدا می کند.

هرگاه دیدید که بخش بیشتری از گیاه از گلدان بیرون زده است ، موقع تعویض گلدان است. 

- نور

این گیاه به گونه ای نشان می دهد که بیشتر افراد فکر می کنند محیط مناسب برای رشد آن، محیطی است که نور نسبتا کمی داشته باشد اما این گونه نیست . گیاه شمعی در محیط کم نور رشد کافی ندارد و شکوفه های آن بیرون نمی زنند تا اینکه نور کافی و غیر مستقیم را دریافت کنند .

بهترین مکان برای قرار دادن این گلدان جایی است که نور را از قسمت جنوبی و یا غربی دریافت کند . این دو محیط معمولا روشنی کامل دارند. این گیاه توانایی زیادی در برابر نور مستقیم را ندارند و نور بیش از حد زیاد و مستقیم باعث سوختن برگ و گل این گیاه می شود . 

- دما

این گیاهان معمولا از گرمای مداوم و نسبی هوا در محیط داخل خانه لذت می برند و در نتیجه به یک گیاه مناسب و پرطرفدار برای محیط داخل خانه تبدیل شده اند.

گیاه شمعی دمای 21 درجه سانتیگراد را درطول روز ترجیح می دهد و شب ها نیز می تواند تا دمای 16 تا 18 درجه را نیز تحمل کند .

 گیاه گل شمعی

- رطوبت

این گیاهان نسبت به گیاهان خانگی دیگر نیاز به رطوبت بیشتری دارد . سطح رطوبت 40 تا 60 درصد برای این گیاه ایده آل است که با رطوبت بین 10 تا 30 درصد هم می تواند شرایط خوبی داشته باشد .

اگر می خواهید که سطح رطوبت داخل خانه را افزایش دهید ، می توانید از دستگاه های بخور استفاده کنید تا یک ظرف آب را همیشه در کنار گلدان قرار دهید . 

- آب دادن

گیاه شمعی تقاضای زیادی برای آب دادن ندارد . زمانی که این گیاه در فصل بهار و تابستان در مرحله رشد خود می باشد، باید صبر کنیم که قبل از آب دادن خشک شده باشد و در طول ماه های خنک تر که گیاه شمعی در حال استراحت است ، باید میزان آب دادن را کاهش دهیم .

گیاه را تا جایی آب بدهید که آب اضافه آن از گلدان بیرون بزند و مطمئن شوید که آب بیش از 15 دقیقه در گیاه باقی نمانده باشد . 

- کود گیاهی

گیاه شمعی نیاز به کود گیاهی زیادی ندارد و همین میزان کم از کود را نیز باید در اواسط فصل بهار و ادامه آن را در فصل تابستان به گیاه داد.

هرگز نباید هنگام شکوفه دادن یا در مرحله استراحت به گیاه کود بدهید و در نتیجه هرگز در فصل پاییز و زمستان به آن کود ندهید . کود گیاهی شما نیز باید محلول در آب و متعادل باشد.

این نکته را به یاد داشته باشید که کود دادن بیش از حد برای گیاه شمعی مضرتر از کود دادن کمتر از حد نیاز است . اگر بیش از حد به گیاه کود داده باشید با نشانه هایی از جمله :خشک شدن ، شکنندگی برگ ها، برگ های جدید ریز ، قرمز شدن و خشک شدن سر برگ ها و رگه های سفید در سطح خاک مواجه می شوید . 

- قلمه زدن

قابل اعتمادترین روش برای قلمه زدن این است که برش را از ساقه انجام دهیم . برای این کار از قیچی های تمیز و تیز استفاده کنید و بخشی از نوک سافه را به صورت زاویه دار برش دهید و حداقل یک جفت برگ را نیز جدا کنید و چنانچه در نمناک گفته شده است انتهای قسمت بریده شده را در آب قرار دهید و حتما برگ های زیرین آن را نیز بکنید. 

- عوض کردن گلدان

این گیاه را باید در صورت زیاد کود خوردن و آسیب دیدن و یا بزرگ شدن و انبوه شدن بیش از حد، در گلدان جدید قرار دهید که در این هنگام باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  •  گلدان شما هرچه سریع تر بعد از آب دادن خشک شود.
  •  ترکیبات داخل گلدان متراکم شده باشد ، همزمان با اینکه به ریشه ها هوا برسد.
  •  این کار را در بهار و یا اواسط زمستان انجام دهید.

گل شمعی

- آفات و مشکلات گیاه شمعی

به صورت کلی باید بگوییم که آفات رایج گیاه شمعی شامل شته ، کنه تارعنکبوتی و شپشک آرد آلود است.

نکته قابل توجه دیگر در مورد مشکلات گیاه شمعی بیماری های قارچی است که برای جلوگیری از شیوع آن باید در طول شب از خیس و مرطوب باقی ماندن زیاد گیاه جلوگیری کرد.

منبع: نمناک

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰

اگر به دنبال گیاه و یا گلی هستید که در گلخانه خود برای مدت زمان بسیار طولانی نگهداری کنید گل زیبای آنتوریوم بهترین گزینه برای شماست. این گل زیبا و محبوب به دلیل ریشه های ضخیمی که دارد مقاومت بسیار زیادی دارد.

روش های پرورش گل آنتوریوم

گیاه دائمی گلخانه ای است با ریشه های ضخیم و گوشتی و برگهایی که در انواع اشکال مختلف و بسیار متنوع دیده میشود.گلهای ان خوشه ای و پیچیده شده در یک براکته بزرگ قلبی شکل رنگین میباشد.دو رقم از این گل شناخته شده:۱/شزریانوم ۲/اندرنوم.

این گیاه به خاطر گلهای بادوام و زیبایش که غالبا دارای دمگل بسیار بلند است در گلخانه کشت و کار میشود.بسیاری از گونه ها در فصل پاییز و زمستان گل میدهد و در بازار گا بهای ان زیاد استوبراکته ها به رنگهای صورتی قرمز و زرد دیده میشود.

تکثیر انتوریوم از طریق کاشت بذر امکانپذیر است.بذر آن در محیطی با حرارت ۲۲ درجه سانتی گراد و در مدتی بین ۵ تا ۷ هفته سبز میکند.کاشت بذر در تورب نتیجه خوبی داده است.طرز تکثیر معمولی ان از طریق تقسیم بوته است.

پرورش گل آنتوریوم

مراقبت و پرورش گل آنتوریوم

در اطراف یک بوته انتوریوم ده ها پاجوش رشد میکند که با بیرون اوردن بوته از خاک به اسانی پاجوش ها جدا میشوند.این گیاه در تورب بسیار خوب رشد ونمو میکند.همچنین در مخاوطی از ۵۰٪تورب ۵۰٪ماسه و یا ۵۰٪ خاک برگ پوسیده و ۵۰ ٪ ماسه میتوانیم انتوریوم بکاریم.به نور ملایم محیط گرم خاک مرطوب احتیاج دارد.در ماه های بهار و تابستان باید شیشه های گلخانه را پوشاند. نگهداری گل آنتوریوم زیرا گیاه به نور مستقیم افتاب نیازی ندارد.همواره باید انها را در گلخانه گرم و مرطوب کشت و کار کرد.به دلیل مقاومت این گیاه به سایه میتوان انرا در منازل پرورش داد. به اب سنگین و سرما بسیار حساس است در زمستان۸-۶ هفته استراحت دارد بنابراین به ابیاری کمی نیاز دارد.

پرورش گل آنتوریوم

روش های مراقبت و پرورش گل آنتوریوم

مراقبت:خاک کمی اسیدی رطوبت زیاد ابیاری زیاد حرارت زیاد نور متوسط. خاک:خاک گلدان تورب با کمی ماسه.کود دوگرم در لیتر.

بد نیست بدانید بیماری ها ، آفات و درمان گل آنتوریوم :

در صورتی که گلدان شما برگهای جدید ریز و رنگ پریده ای می دهد و گلهای آن ظاهر نمی شود. تغذیه مصنوعی را شروع کنید چون ظاهرا خاک گلدان خیلی فقیر است. و اگر فقط با ظاهر نشدن گلها روبه رو شدید، نور محیط رشد گیاه مناسب و کافی نیست، پس آن را به محل پرنورتر اما دور از اشعه مستقیم آفتاب منتقل کنید. این عارضه ممکن است مربوط به آبیاری زیاد از اندازه هم باشد.

نحوه پرورش گل آنتوریوم

در زمستان هفته ای ۱ بار آبیاری کافی است. برگهاس خیلی پر پشت اما بدون گل بیانگر غنی بودن زیاده از حد خاک می باشد. و باید در زمستان خاک گلدان را تعویض و تعدیل کرد حمله قارچ به این گیاه لکه های قهوها ی روی برگ ها تشکیل می دهد و باید با محلول قارچکش نفوذی سمپاشی صورت گیردو برگهای خیلی صدمه دیده، حذف شوند.

اگر در زمستان هوا خیلی سرد و مرطوب باشد برگها زرد شده و به سمت پایین ، می پیچد بنابراین باید گلدان را به محل گرمتری منتقل نمود و آبیاری را کمتر کرد در صورتی که برگهای سبز می پیچد هوا سرد و خشک است. برگهای سیاه شده در نتیجه سرمای زیاد، ایجاد می شوند و برگهای نازک ، کم آب و زرد رنگ معرف گیاه تشنه می باشد. اگر زخمهای سفید پنبه ای در زیر برگ و قاعده آن تشکیل شوند.

منبع: پرشین وی

  • pooya pj
  • ۰
  • ۰

پرورش آگلونما

پرورش آگلونما

آگلونما یک گونه گیاه آپارتمانی از تیره گل شیپوریان است این گیاه همیشه سبز و پایا با برگهای زینتی می باشد برگهای آن (مستطیلی نیزه ای) می باشد و گلهای این گیاه سفید و در تابستان آشکار می شود.

چگونه گیاه آگلونما را پرورش دهیم و از آن در آپارتمان نگهداری کنیم؟

آگلونما (گیاه همیشه سبز چینی نیز نامیده می شود) که یک گیاه بسیار تزئینی با چندین گونه جالب است. این گیاه یکی از پرطرفدارترین گیاه های خانگی است - از سبز تیره به نقره ای تغییر رنگ دارد و بعضی از آن ها با جزئیات قرمز، رنگ به دکور خانه شما می افزاید.

پرورش آگلونما

این گیاه یک گیاهِ کم رشد و جذاب است که گیاهانی با شاخ و برگ عالی را رشد می دهد و برگ های بیضی بزرگ، باریک و براق در ساقه های کوتاه دارد و از همه مهم تر، نیازمندِ نور کامل خورشید نیست، پس برای داخل خانه مناسب است به ویژه اگر نور در خانه شما محدود باشد.

به نظر می رسد اینکه آیا این گیاه رشدش آسان است یا دشوار بحث برانگیز باشد و به طور کلی، اگر یک قاعده ساده را دنبال کنید، جوابگویی آسانتر است:هرچه اختلاف رنگش بیشتر باشد، نور بیشتری نیاز است.

راهنمای نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی آگلونما

نور:

رنگ سبز تیره آگلونما می تواند در نزدیکی سایه نیز رشد کند و در حالی که گونه های متنوع تر نیاز به نور بیشتر تر دارند پس هیچ یک از گونه های آگلونما را مستقیم در معرض آفتاب قرار ندهید.

آب دادن به گیاهان آگلونما:

در تابستان به طور کامل به آن آب بدهید و گیاه را اغلب برای افزایش رطوبت اسپری کنید و در طول زمستان، آبیاری را کاهش دهید، اما اجازه ندهید که گیاه کاملا خشک شود.

دما:

این گیاهان هوای سرد یا دماهای زیر 65 درجه فارنهایت را دوست ندارند پس مطمئن باشید که آن را از پنجره ها یا دریچه هادور نگه میدارید و هرچه آن نقطه گرم تر باشد، بهتر است.

هرس کردن گیاهان آگلونما:

برای از بین بردن گاه به گاه برگ زرد پایین گیاه و یا گل های خراب شده ، هرس کردن بسیار مورد نیاز است.

خاک خوب برای گیاه آگلونما:

خاک خوب زهکشی و تخلیه شده، بسیار مناسب است.

کود مناسب آگلونما:

آگلونما را با کود مایع در طول فصل رشد تغذیه کنید.

رشد آگلونما

قلمه زدن گیاهان آگلونما:

آگلونما معمولا توسط تولید کنندگان خانگی منتشر نمی شود اما با این حال، می توانید گیاه را در زمان عوض کردن گلدان تقسیم کنید و شاخه های کوچک تر نیز می توانند به عنوان گیاهان جداگانه قرار داده شوند.

عوض کردن گلدان آگلونما:

آگلونما ها کم رشد هستند و هرساله نیاز به تعویض گلدان ندارند و آنها به طور کلی گیاهان کم رشدی هستند، به طوری که طول تنه آنها بسیار کوچک است.

انواع:

آگلونما ها برای تولید برگ های مختلف پیوند زده شده اند. مراقب میوه نوع crispum که سمی هستند، باشید و اگر شما بچه یا حیوانات خانگی دارید که ممکن است در مورد این میوه های قرمز کوچک کنجکاو باشند، از داشتن این گیاه اجتناب کنید.

سایر نکات رشد آگلونما:

با توجه به نیاز به رطوبت بالا، برخی از تولیدکنندگان آگلونما را گیاه گلخانه ای می دانند که رشد در محیط گرم، مرطوب و روشن گلخانه ای بهتر انجام خواهد شد.

قاعده شماره یک برای آگلونما :به یاد داشته باشید، نگه داشتنش باید در محل گرم و مرطوب باشد.

پرورش آگلونما

آفات در آگلونما:

به شخصه هیچ وقت در گیاه خود آفت ندیدم اما در تبلیغات تجاری آگلونما را با سوسک و کرم های کوچک دیدم اما شما باید از شته چشم پوشی کنید. آفات می توانند از یک گیاه خانگی به گیاه خانگی دیگر سریع انتقال یابند پس بهتر است که آنها را هرچه زودتر کنترل کنید.

اندازه:

آنها در گلدان هایی با اندازه ی ، 8، 10 و 14 سانتی فروخته می شوند.

سرعت رشد آگلونما:

سرعت رشد آهسته تا متوسطی دارند و آگلونمای نقره ای در ماه های گرم رشد بسیار زیادی دارد وآگلونما هایی با رنگ روشن آهسته تر رشد می کنند.

سوالات متداول در مورد آگلونما:

کمک! آگلونمای من سریعا پس از دریافتش، برگ هایش زرد یا قهوه ای شدند.

این موضوع به احتمال زیاد به علت شوک جابه جایی است و شوک جابه جایی کاملا طبیعی است و تقریبا تمام گیاهان آن را با از دست دادن چند برگ یا تغییر رنگ در هنگام ورود به یک محیط جدید تجربه می کنند پس بنابراین برگهای خراب را از بین ببرید و مطمئن شوید که دستورالعمل مراقبت را به خوبی دنبال می کنید و اگر مشکل همچنان ادامه داشت، به راهنمای مراقبت مراجعه کنید و ببینید آیا نور یا آب مورد نیاز تنظیم است.

چرا برگ های آگلونمای من پژمرده اند؟

برگ های پژمرده می تواند نشانه ای از نور یا آب نامناسب باشد و در نور خورشید خیلی زیاد، گیاه می تواند ضعیف و پژمرده شود.

در نور کم نیز، برگ ها می توانند شروع به ضعیف شدن و نشان دادن نشانه های ضعف کنند و ترکیبی از لبه های زرد و قهوه ای، خاک مرطوب و برگ های نازک اغلب به دلیل آب زیاد است.

برگ های کاملا زرد یا قهوه ای و خاک خشک معمولا به دلیل کم آبی است و اگر در معرض این علائم هستید، به راهنمای مراقبت مراجعه کنید و به شکل مورد نیاز تنظیم کنید.

پرورش گیاه آگلونما

چرا ساقه های گیاه من زرد و قهوه ای هستند؟

این مشکل بیشتر به دلیل رطوبت زیاد خاک است و ساقه آگلونما گیاه را در دوره خشکسالی حفظ می کند و اگر آب زیاد در خاک وجود داشته باشد و ساقه ها نیز پر از آب باشند، این کار می تواند گیاه را پوسیده کند. نمناک توصیه می کند که در این مورد، آب ندهید، خاک را هوا دهید و هر گونه ساقه های پوسیده را از بین ببرید و گیاه را فقط زمانی که خاک کاملا در گلدان خشک شده است، آبیاری کنید.

هر چند وقت یکبار باید گیاهم را کود دهی کنم؟

به طور کلی، گیاهان خانگی ازاول بهار تا پاییز رشد میکنند و هر 6 هفته یک بار با یک کود آلی گیاهی، پس از دستورالعمل بسته بندی برای تزریق، بارور می شود NYC گلخانه ای با استفاده از یک کود خفیف در خاک، یک ترکیب با استفاده از کود آلی تولید می کند، بنابراین در 6 ماه اول پس از خرید این گیاه نیازی به کود نیست.

هر چند وقت یک بار باید گلدان گیاهم تعویض شود؟

برای گیاهان رومیزی کوچکتر، ما توصیه می کنیم هر 12-18 ماه یک بار مجددا تعویض گلدان کنید. یک گلدان یک تا دو درجه قطور تر را انتخاب کنید تا گیاه بتواند رشد کند و گلدان خیلی بزرگتر از قبل را انتخاب نکنید، زیرا این کار می تواند ریشه گیاه را از بین ببرد.

هر 24-18 ماه گلدان را تعویض بکنید و یک گلدان 2 "- 4" درجه بزرگتر تهیه کنید وعملیات تعویض گلدان را در تابستان و یا پاییز که گیاه قوی تر است، انجام دهید.

منبع:نمناک

  • pooya pj